SDP pokreće postupak opoziva Karamarka: "Ovo nije sukob interesa, ovo je nešto veće"

Foto: FAH

ŠEF SDP-a Zoran Milanović danas kao predsjednik Kluba zastupnika SDP-a u Saboru daje izjavu za medije. Tema je - pokretanje opoziva Tomislavu Karamarku. Izjavu bi trebao dati prije sjednice Sabora, u 9 sati.

Izjavu Milanovića pratite uživo na Indexu:

9:27 "Nikad nije ugodno kad saznaš da je netko s kim si imao bliske odnose kršio zakon. U HDZ-u, tko je jači i veći nasilnik, taj kači"

9:26 "Mi smo u sporu s MOL-om, čiji predsjednik je dospio u progon hrvatskih vlasti i koji nije izručen. I sad s takvom ekipom su ljudi iz HDZ-a kao prst i nokat"

9:24 "HDZ na steroidima ne može skupiti većinu, možda danas uspiju", dodao je Milanović. "Radi se o prljavoj sivoj zoni", dodaje.

9:23 "Premijer bi morao poduzeti neki potez, ali on nema autoritet. Ne mogu govoriti koliko će zastupnika dati podršku inicijativi za izglasavanje nepovjerenja. Ukoliko ne uspijemo u tome, znat ćemo da gospodin ima svoje zastupnike", kazao je Milanović.

9:20 "Ovo nema veze sa sukobom interesa, ovo je nešto veće. Osobe koja ulaze u ovakve aranžmane moraju znati da je to nedopustivo", kazao je Milanović.

Rekao je da ćemo vidjeti što su pokrenuli i da se nadaju da će ih MOST podržati.

"Nema se tu što istraživati, jasno je što se događalo. Ne može se izuzeti iz donošenja odluka, to je jedna sramota, to je neodrživo. Da smo druga država, odavno bi završilo ostavkom. To nije jedna omaška, to je sustav, način na koji fukncionira HDZ", kazao je Milanović.
 

Pročitajte više