Uzrok eksplozije curenje plina iz brojila, ozlijeđena starica preminula

STARICA koja je prekjučer teško ranjena u ekspoliziji plina u novouseljenoj zgradi na Trešnjevci umrla je jučer u zagrebačkoj Traumatološkoj bolnici, a utvrđeno je da je eksploziju uzrokovalo curenje plina iz brojila, rekla je danas na konferenciji za novinare zagrebačka policija.

Humsku ulicu na Trešnjevci u četvrtak je protresla snažna eksplozija kada je uključenje prekidača izazvalo zapaljenje plina koji je curio iz plinskog brojila, te na izlazu iz sata u regulator i na spoju između koljena, rekla je policija.

Vještačenjem je utvrđeno da se zbog kvara na odvodima plinskog brojila ispušteni plin skupljao od razine na kojoj su bili postavljeni razni prekidači do stropa. Samu eksploziju izazvalo je uključenje jednog od prekidača.

U policiji smatraju da će kaznena prijava najvjerojatnije biti podnesena protiv izvođača radova.

U toj nesreći opekline po cijelom tijelu zadobila je vlasnica stana, 82-godišnja Marija Deanović, koja je jučer u 18,30 sati podlegla ranama u zagrebačkoj Traumatološkoj bolnici.

Od udarnog vala oštećena su još četiri stana u novouseljenoj trokatnici u Humskoj ulici, kao i dva parkirana automobila.

Plinska eksplozija na zagrebačkoj Trešnjevci dogodila se dva dana nakon što je u Rijeci u eksploziji plinske instalacije poginuo vatrogasac i ozlijeđeno nekoliko osoba.

Pročitajte više