Varaždin: otvorena izložba slika austrijske slikarice gabriele foissner weinlaender

"Ženski aspekti" naziv je izložbe slika austrijske slikarice Gabriele Foissner Weinlaender koja je večeras otvorena u muzejskom prostoru Staroga grada u Varaždinu.

Izložbu su organizirali, povodom Dana grada Varaždina, Europski centar Graz i varaždinski Gradski muzej, a bit će otvorena do 4. siječnja.

Suradnja između dviju spomenutih kulturnih ustanova nastala je kao međusobna razmjena izložbenih programa. Tako je ljetos svoju samostalnu izložbu u Grazu imao varaždinski slikar Željko Prstec, a prije njega Gordana Kovačić i Slaven Macolić.

Autorica se večeras predstavila s 20-ak radova nastalih u razdoblju od 1995. do 2002. Riječ je o slikama na kojima su prikazane žene s puno odjeće, a načinjene su kombinacijom različitih materijala - drva, obojenog akrilika, željeza i poliestera.

Gabriele Foissner Weinlaender rođena je u Beču 1950. godine, diplomirala je na Umjetničkoj akademiji u Bruxellesu i povijest umjetnosti na Otvorenom sveučilištu u Ujedinjenom Kraljevstvu. Do sada je izlagala u uglednim galerijama Austrije, Italije i Belgije.

Izložbu, na kojoj je nazočan bio i direktor Europskog centra Graz Willibad Richter, otvorio je pročelnik za kulturu Grada Varaždina Janko Pavetić.

(Hina) mbed mć

Pročitajte više