VESNA MAJHER NOVA PREDSJEDNICA SOCIJALDEMOKRATSKOG FORUMA ŽENA ZAGREBAČKOG SDP-A

Vesna Majher nova je predsjednica Socijaldemokratskog foruma žena zagrebačkog SDPa, odlučeno je na današnjoj izbornoj skupštini Foruma.

Izaslanice Foruma, njih 90, novu su predsjednicu izabrale glasovanjem na temelju prijedloga mjesnih zagrebačkih organizacija. Za potpredsjednice izabrane su Ljiljana Velnić i dosadašnja predsjednica Foruma Katica Sedmak, a izabrano je i sedam novih članica Predsjedništva.

Vesna Majher izjavila je da će se kao nova predsjednica Foruma žena zagrebačkog SDP-a zalagati da žene postanu punopravni sudionici društva, kako u svakodnevnom poslu tako i u politici, te za razvijanje povjerenja u žene kod javnosti kroz 'rušenje' stereotipa i predrasuda.

"Jačanjem žena jačamo i društvo u cjelini, a u tome žene SDP-a mogu biti predvodnice", kazala je Majher, naglasivši da su SDP-ove saborske zastupnice odigrale bitnu ulogu u promjeni shvaćanja o sposobnosti žena i njihovom pristupu moći.

Kao najvažniji cilj u budućem radu Foruma istaknula je pripremu za predstojeće lokalne izbore u Zagrebu.

Da je pobjeda SDP-a u Zagrebu jedna od glavnih zadaća te stranke u narednom razdoblju smatra i predsjednik zagrebačkog SDP-a Milan Bandić. "Na izborima u Zagrebu moramo ostvariti stvarnu pobjedu, a ne 'pirovu' kao što je bio slučaj na parlamentarnim izborima, te nastaviti upravljati glavnim gradom", poručio je Bandić stranačkim kolegicama.

(Hina) xtr yso

Pročitajte više