Video: 300 umirovljenika prosvjedovalo ispred HDZ-a u terminu matineje



"MI SMO GLADNI jer smo siti HDZ-a i SDP-a", pod tim sloganom Akcija socijalista Hrvatske – pokret otpora,  Stranka umirovljenika Hrvatske - Blok umirovljenici zajedno, Splitska stranka umirovljenika i Zajednice nezaposlenih  održala je danas u 11 sati miran prosvjed na Trgu žrtava fašizma ispred središnjice vladajućeg HDZ-a, a okupilo se oko tristotinjak umirovljenika.

Organizatori prosvjeda više su puta naglasili kako nije riječ o političkom ili predizbornom skupu već je riječ o zajedničkom pozivu umirovljenicima da vrate svoje dostojanstvo i odlučuju sami za sebe.

Ultimatum Vladi


Vladajućoj stranci dan je u ultimatum da u roku od deset dana odmrznu  mirovine te ukinu status privilegirane mirovine kao i da usklade plaće saborskih zastupnika s prosječnim plaćama u Hrvatskoj. Ukoliko Vlada ne odgovori na njihove zahtjeve prosvjednici-umirovljenici spremni su se pridružiti masovnim prosvjedima u Zagrebu i pohodu na Markov trg.

Za umirovljenike dileme nema oko dvije najjače stranke jer je "HDZ  opljačkao, a SDP podržao pljačku". Rezultat takve politike je činjenica da 70 posto umirovljenika danas živi ne samo rubu egzistencije, nego i na rubu gladi. O teškom položaju umirovljenika u petak će obavijestiti i predsjednika Ivu Josipovića, a kako su obećali, ako se ništa ne dogoditi spremni su na ulice poslati oko 100 tisuća nezadovoljnih umirovljenika. 

Pročitajte više