VIDEO Filmska potjera u Zadru: Htio pregaziti policajca pa mu pucali u gume

Ilustracija: Borna Filic/PIXSELL (nije fotografija događaja iz teksta)

ZADARSKA policija intenzivno traga za muškarcem koji je sinoć u Zadru počinio niz kaznenih djela te je pokušao autom pregaziti policajca.

Muškarac dobro poznat policiji, napravio niz kaznenih djela

Kako Index neslužbeno doznaje, muškarac koji je u bijegu dobro je poznat zadarskoj policiji zbog niza provala i krađa. 

Sve je počelo oko 21 sat u ulici Hrvatskog sabora u Zadru kada je muškarac na benzinskoj postaji natočio gorivo u vrijednosti 300 kuna, ali ga nije platio, nego se odvezao vozilom marke BMW požeških registarskih oznaka.

Ubrzo nakon toga oko 21:50 sati u ulici Put Gumlina u Zadru isti je muškarac provalio u skladište obrta, gdje ga je zatekao član obitelji vlasnika pa je ovaj pobjegao.

Pokušao pregaziti policajca

Postupajući po dojavama, policijski službenici su iza 23 sata u neposrednoj blizini trgovine u ulici Put Gaja u Zadru uočili parkirano vozilo marke BMW požeških registracija. Policajci su prišli vozilu, izdali zapovijed vozaču da otvori vrata i izađe, ali je on to odbio učiniti.

Nakon što se vozač oglušio na više izdanih zapovijedi i zaletio se autom pri čemu je najprije udario u susjedno parkirano vozilo, a potom nastavio vožnju. Krećući se vozilom, krenuo je prema policijskom službeniku koji je izbjegao udar tako da je skočio preko zida, a vozač je udario u zid i nastavio vožnju.

Pucali mu u gume

Kako se vozač unatoč upozorenjima i dalje nije zaustavljao, policijski službenici su uporabili vatreno oružje, pucajući u gume, no vozač je i dalje nastavio vožnju do gradskog predjela Melada.

Kako doznajemo, uspio se odvesti još 50-ak metara. U mraku je uspio pobjeći prije nego što su do njega stigli policajci.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg se poduzima očevid na mjestu događaja i traje intenzivna potraga za vozačem, ističu iz zadarske policije.  

Pročitajte više