Video: Najpopularnije snimke ruskih zračnih udara u Siriji

Screenshot: YouTube

RUSIJA već nekoliko tjedana bombardira područja u Siriji, tvrdeći na uništava uporišta brutalne Islamske države. Zapad nije sasvim uvjeren da je ISIS jedini cilj njihovih napada, budući da je dobro poznato kako ga Vladimir Putin podržava i pokušava održati na vlasti.

U svojim napadima Rusija koristi borbene avione, helikoptere, ali i projektile koje ispaljuju s Kaspijskog mora. Većina ruskih napada ipak počinje iz zračne baze u priobalnom gradu Latakija. RT tvrdi kako Rusija u Siriji ima otprilike 50 aviona.

Ruski mediji detaljno prate zračne napade u Siriji, a ovo je deset najpopularnijih snimki napada koje su izvršili piloti borbenih aviona.

Jedna od najpopularnijih snimki ruskog napada dogodila se na početku kampanje u Siriji. Snimka koja traje gotovo 14 minuta pregledana je više od 600 000 puta.
 

Dopisnik RT-a napravio je veliku reportažu iz zračne baze u Latakiji, koja se nalazi tek 40-ak kilometara od najbliže lokacije na kojoj se nalaze pobunjenici.

Više od 500 000 puta pregledana je snimka napada na ISIS u blizini Rake, dobro poznatog ISIS-ovog uporišta.

Moćni ruski avioni dobro su vidljivi na još jednoj snimci koju je snimio reporter. Ovdje je dobro vidljivo kako ratni avioni izgledaju kad slijeću.

Rusko ministarstvo obrane objavilo je snimke zračnih napada na deset položaja Islamske države u Siriji u samo 24 sata.

Jedna od popularnijih snimki na YouTubeu dobro prikazuje kako zapravo izgledaju sofisticirane ruske bombe kojima se razvaljuju uporišta Islamske države i teroristička infrastruktura. Rusko ministarstvo obrane objavilo je kako izgleda kad Su-24, koji je u upotrebi još od 1974., izbacuje bombe na području Sirije.

Rusko ministarstvo obrane također je objavilo snimke za koje tvrde da prikazuju islamiste koji premještaju i srkivaju vozila u blizinu džamija, budući da je Rusija rekla kako u njih neće udarati. Džamije navodno koriste kao skloništa, a civile kao živi štit. Jedan od najpopularnijih videa zasigurno je onaj koji prikazuje ispaljivanje projektila s Kaspijskog mora. Snimke su visoke rezolucije.

Rusi u napadima koriste i borbene helikoptere. RT je objavio snimku uzlijetanja i niskog preleta jednog takvog helikoptera.

Pročitajte više