VIDEO Pernara izbacili iz sabora

Screenshot Facebook

IVANA Pernara opet su izbacili iz Hrvatskog sabora. 

Nakon dobivene dvije opomene zbog dobacivanja iz klupe te nakon zahtjeva predsjedavajućeg Hajdaša-Dončića da se udalji sa sjednice, Pernar je ostao sjediti na svom mjestu, te zahtijevao da mu se povuče opomena. Nakon određene petominutne stranke morala je intervenirati saborska straža i fizički ga iznijeti.

Saborski zastupnik Živog zida tvrdi kako su ga izbacili po direktivi Hajdaša-Dončića, a sve je prenosio uživo na Facebooku. Rekao je kako mu je SDP-ovac oduzeo riječ, upozorivši ga kako ometa sjednicu. Dodao je kako ga je manjinski zastupnik Furio Radin upitao s govornice bi li potpisao referendum, a on je na to odgovorio kako bi. Zatim, kako kaže Pernar, Hajdaš-Dončić mu je rekao kako ometa sjednicu.

"Nemojte opet"

Kako Pernar kaže, ispričao se zbog povrede Poslovnika, ali mu je Hajdaš-Dončić rekao kako ne pristaje na ispriku te dodao kako će pozvati stražare. "Nemojte opet", rekao je Pernar dok su ga izbacivali.

"Ovo je demokracija u Hrvatskoj, ovo je prestrašno", govorio je Pernar dok su ga odnosili.

Prvo izbacivanje

Prošle godine Pernara je iz sabornice izbacio Željko Reiner. Odbio je napustiti prostoriju pa je intervenirala saborska straža. 

>> U SABORU Pernar nasilno izbačen: "Ovo je fašizam, ovo je HDZ"

"Ja sigurno neću mirno izaći, ovo je fašizam. Zastupnike koji drugačije misle se izbacuje. Šokantno je da Reiner prekida sjednicu, tobože da bi održao red, a to radi samo da bi onemogućio rad sabora", govorio je tada Pernar.

Pernar je na kraju izbačen, saborska straža ga je iznijeli iz sabornice.

Dok su ga iznosili, on je vikao protiv HDZ-a.

"Ovo je demokracija, ovo je HDZ, ovo je njihova politika, ovo je njihova politika EU i ljudskih prava za koje se zalaže Plenković", vikao je Pernar.

Pročitajte više