VIDEO Pogledajte kako Plenković slavi hrvatsko srebro: "Oni su za mene svjetski prvaci"

Screenshot: Twitter

PREDSJEDNICI Hrvatske vlade i sabora Andrej Plenković i Gordan Jandroković pridružili su se brojnim navijačima na Foodballerki, na Stroosmayerovu trgu u samom središtu Zagreba, gdje su pratili finalnu utakmicu između Hrvatske i Francuske.

Na Strossmayerovom trgu bili su i ministri unutarnjih poslova i hrvatskih branitelja Davor Božinović i Tomo Medved. Tamo je bila i Janica Kostelić.

Pogledajte kako je Plenković proslavio hrvatsko srebro.

"Oni su za mene svjetski prvaci. Bili su sjajni. Francuska je imala sreće u prvom poluvremenu. Kasnije su dali dva krasna gola. Borba je bila velika, ali to je sport. Moglo je otići na našu stranu. Srce mi je kao Hrvatska i domovinska i iseljena. Atmosfera na Strossmayerovom trgu je fenomenalna i svi dišu kao jedno. Ljudi su zadovoljni kao i da smo pobijedili. Tako i treba biti. Ovo je za Hrvatsku čudo od uspjeha i moramo biti jako, jako sretni", kazao je Plenković u razgovoru za HRT netom nakon završetka utakmice.

"Pružili su nam nezaboravno iskustvo. Vjerujem da je ovo snažna poruka za cijelu naciju. Uz znanje, rad, entuzijazam, dobruorganizaciju i vjeru u sebe - jako puno toga se može postići. Nadam se da će biti inspirativni za sve nas s ovim uspjehom", dodao je.

Pročitajte više