PREDSJEDNIČKI IZBORI

VIDEO Pogledajte kako su tekli zadnji sati uoči debate Kolinde i Milanovića

Foto: Goran Stanzl/Pixsell, Hina

POSLJEDNJE sučeljavanje Kolinde i Zorana Milanovića večeras je na Novoj TV. Počinje u 20:20, a tekstualni prijenos moći ćete pratiti na Indexu. Sučeljavanje će voditi Mislav Bago i Sabina Tandara Knezović. Prije toga, Nova TV će u Dnevniku objaviti i posljednje predizborne ankete.

>> Milanović upravo potvrdio dolazak na debatu. Hoće li i ovu obilježiti skandal?

> DEBATU MOŽETE UŽIVO PRATITI OVDJE

Posljednje sate uoči debate MOGLI STE PRATITI NA INDEXU IZ MINUTE U MINUTU

19:56 Nekoliko minuta prije 20 sati došao je i Zoran Milanović. Rekao je kako je jučerašnje sučeljavanje prošlo u redu i kako vjeruje da će tako biti i danas. Komentirao je i najnovije ankete. "Prethodne ankete su me podcjenjivale, ali ja vjerujem da ću biti uspješan kao i u prvom krugu", rekao je kratko Milanović.

19:50 "Ovo nije boksački meč niti rat", poručio je Kolindin glasnogovornik koji kaže da da će Grabar-Kitarović u ovom sučeljavanju govoriti o tome što je činila proteklih pet godina.

"Sa svakim političkim srazom raste popularnost Kolinde Grabar-Kitarović i nadam se da će i posljednji skeptici uvidjeti večeras da je jedini pravi smjer Kolinda Grabar-Kitarović", rekao je Kabok za Dnevnik Nove TV.

19:39 U Dnevniku Nove TV objavljen je i jedan dio posljednjeg istraživanja.

Prema istraživanju, na izbore planira izaći 89 posto onih koji su u prvom krugu glasali za Kolindu te 88 posto onih čiji je izbor bio Milanović.

Na izbore, kaže istraživanje, planira izaći i 41 posto onih koji nisu izašli u prvom krugu.

Što se tiče Škorinih birača, njih 11 posto još ne zna za koga će glasati. 61 posto ispitanih Škorinih birača glas planira dati Kolindi, dok ih samo 28 planira dati glas Milanoviću.

19:26 Kolinda je stigla na sučeljavanje. Kratko je rekla da se nada da će razgovarati o programu.

18:50  Samo sat i pol prije debate o nekoliko sati prije izborne šutnje, oglasio se opet Zoran Milanović.

"Vidim da se šire laži o meni, dokument koji je obična jeftina krivotvorina!

To je dokaz povezanosti Vase Brkića i Aleksandra Vučića koji dobro surađuju pred svake izbore.

Mogli su se u tvornici laži barem potruditi, malo su pobrkali datume.

Nisam bio u toj organizaciji, moj otac je izašao iz nje davne 1983.

Za mnoge HDZ-ove šefove ne moraju krivotvoriti takve dokumente, lako ih je pronaći", poručio je Milanović na svom Facebook profilu.

18:47 Kolinda nije od NATO-a dobila 100.000 eura otpremnine nego mirovinu. >>> VIŠE

18:25 Čelnici hrvatske manjinske zajednice u Srbiji pozvali su hrvatske državljane koji žive u toj zemlji da izađu na izbore i svoj glas daju kandidatkinji Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Kolindi Grabar-Kitarović. >>> Opširnije

17:48 HDZ je putem Facebooka napao Milanovića.

"MILANOVIĆ - LICEMJERJE MU JE IME! Vidimo, opet se oglašava samoproglašeni pravednik Milanović. Moralizira, dijeli lekcije iz „poštenja“ & „transparentnosti“, a da ni dandanas još nije otkrio - valjda normalno - od kojih je klijenata i za koje točno „usluge“ zaradio milijune!? Čije je „poslovne interese“ zastupao? Zašto tu informaciju tako grčevito taji od javnosti? Srami li se istine ili strahuje od nje? I kao vrhunac licemjerja, taj si je vrli „poduzetnik“ cijelo vrijeme isplaćivao minimalnu plaću - zakidajući proračun i izrugujući se ostalim hrvatskim poreznim obveznicima. Želio bi postati predsjednik, a kakvu poruku šalje građanima? Minimalac svima!?!", napisali su na HDZ-ovci na Facebook stranici.

 

17:46 Na Kolindinom Facebook profilu objavljen je video s opisom: "Odgovorna svome narodu".

17:08 Jadranka Kosor komentirala je na Twitteru večerašnje sučeljavanje

16:54 Glasnogovornik Zorana Milanovića našalio se na svom Twitteru nekoliko sati uoči sučeljavanja pitajući tko od savjetnika dolazi večeras na debatu.

16:44 Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić optužio je dvoje kandidata na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj da neopravdano stigmatiziraju muslimane u BiH povezujući ih s terorizmom.

16:27 Milanović se upravo oglasio na Facebooku

16:20 Predsjednik Kluba saborskih zastupnika HDZ-a Branko Bačić ocijenio je neprimjerenim i nepotrebnim istup savjetnika hrvatske predsjednice Tomislava Madžara nakon sučeljavanja na HRT-u u četvrtak navečer, kad je verbalno napao SDP-ova kandidata Zorana Milanovića.

16:06 Zoran Milanović potvrdio je dolazak na sučeljavanje. Objavio je to njegov glasnogovornik.

15:30 Kolinda je već ranije potvrdila da će doći.

15:00 Posljednja prognoza: Pitali smo analitičare tko će biti predsjednik. >>> VIŠE

Tijek događaja pratite na Indexu

Kako su prošle dosadašnje debate?

Kolinda Grabar-Kitarović i Zoran Milanović dosad su se sučelili u dvije debate, a obilježili su ih skandali u režiji Kolindinih savjetnika. 

Na RTL-u je u ponedjeljak Kolindina savjetnica Renata Margaretić Urlić pokušala prekinuti debatu uz objašnjenje da je predsjednica umorna, dok je nakon sučeljavanja na HTV-u Kolindin savjetnik Tomislav Madžar verbalno napao Milanovića i vikao za njim da ga treba biti sram. 

Pročitajte više