VIDEO Prva obilnija kiša nakon listopada 2016. pala u Puli, bilo je i poplava

Screenshot: Istramet

IZRAŽENIJI grmljavinski sustav koji se razvio na moru južne Istre noćas je pulskom području konačno donio obilniju kišu, objavio je Istramet koji donosi i količine kiše koje su pale sinoć.



"Meteorološka postaja Stancija Peličeti na istoku grada zabilježila je 36 mm, na Velom vrhu (Borik) palo je 33 mm, a na Stoji 25 mm. Na ostalom dijelu južne Istre kiše je bilo u manjim količinama. Spomenimo Marčanu (28 mm), Vodnjan (19 mm), Fažanu (14 mm) i Medulin (5 mm).", piše Istramet te dodaje kako je promet nakratko bio otežan na pojedinim cestama ali većih problema nije bilo. Do poplave je došlo na Punti.

Od zanimljivosti spominju kako obilnija kiša gledajući dnevne oborine u Puli (Stancija Peličeti) nije zabilježena od 2.10. prošle godine kada je palo 46,1 mm.

Obilna kiša i u Rijeci te Labinu

Na Labinštini je također pala obilna kiša. Meteorološka postaja Kazakape u posljednja 24 sata tako je zabilježila čak 60 mm kiše.

Još su obilnije količine izmjerene na riječkom području, naročito istočnom dijelu. Izdvojimo Hreljin (71 mm), Kostrenu (62 mm) i Kukuljanovo (41 mm).
 

Pročitajte više