VIDEO: Ruski psihijatri analiziraju Saakašvilija i njegovu kravatu

ORUŽANI SUKOB je završio, ali se propagandni rat Rusije i Gruzije nastavlja nesmiljenom žestinom. Gruzija je tako svojim građanima blokirala pristup svim ruskim web-stranicama na Internetu. Gruzijsko ministarstvo unutarnjih poslova tvrdi da je to učinjeno kako bi se spriječilo da ruski mediji "šire strah" među gruzijskim stanovništvom.

Mamia Sanaradze, direktor Caucasus Online, glavnog davatelja Internet usluga u Gruziji, objasnio je kako je ruske stranice morao blokirati po nalogu službi sigurnosti te se nada kako će ih odblokirati kada se rat završi. Reuters, pak, javlja da su ruske stranice dostupne preko manjih davatelja Internet usluga.

U Rusiji je, pak, glavna meta postao gruzijski predsjednik Mihail Saakašvili, i to zahvaljujući BBC-jevoj kameri koja ga je u petak uhvatila kako u pauzi davanja intervjua grize vlastitu kravatu. Kamera je išla "uživo" u eter, i zahvaljujući blagodatima Youtubea, snimak je postao najveći hit u Rusiji.

Državna televizija je tako snimak iskoristila kako bi za stručni komentar pitala Mihaila Vinogradova, forenzičkog psihijatra specijaliziranog za serijske ubojice. Vinogradov je izjavio da snimka odaje "najviši stupanj tjeskobe" te da je gruzijski predsjednik "psihološki nestabilan" za svoju funkciju. Nešto ranije je Vinogradov za tabloid Tvoj den izjavio kako je Saakašvili "sociopat".

U subotu je, pak, državni Kanal 1 objavio mišljenje zasad anonimnih psihijatara koji tvrde da je incident s kravatom "jasan znak duševne bolesti" gruzijskog čelnika.

D.A.

Foto: Moscow Times

Pročitajte više