VIDEO Teta u sarajevskom vrtiću divljački vuče dijete, otac objavio snimku

Screenshot: Facebook/Zejd Soto

U BOSNI i Hercegovini danas se priča o snimci iz vrtića u Sarajevu koju je objavio jedan otac. 

Na snimci se vidi kako u dva navrata odgajateljica prilično agresivno vuče dječaka. 

Riječ je o slučaju iz 2016. godine, a snimku je otac objavio nakon što je sud dvije godine nakon što je podignuta optužnica odbacio postupak protiv odgajateljice. 

Otac osim snimke objavio i svoju verziju priče nakon što je sud odbacio slučaj

Na snimci koju je objavio otac u jednom trenutku piše "Monstrum će ponovno napasti", a monstrumom su odgajateljicu mnogi nazvali u komentarima ispod videa. 

Dječakov otac Zejd Šoto, osim snimke, objavio je i svoju verziju događaja sa snimke. 

"Bez obzira na to što je naše dijete stalno bilo protiv odlazaka u vrtić, smatrali smo da nema ništa neuobičajeno i loše u tome. Pa svako dijete prođe tu fazu. Može da traje i mjesecima, govorili su. Onda je odjednom nestala direktorica, nismo znali zašto, a s njom i jedna od teta koje su radile s djecom. Počela je neka ružna kampanja o lošim uvjetima u vrtiću putem nekih medija i slično. Loš osjećaj, mada smo mi svjedoci da je sve bilo kako smo željeli. Dijete je imalo isti odnos prema vrtiću, često plakanje i protivljenje odlascima, molbe da ne ide danas i sutra i narednih nekoliko dana", napisao je. 

Tvrdi da je ravnateljica štitila odgajateljicu jer joj je prijateljica. Na kraju im je, napisao je, vlasnica vrtića obijema dala otkaz, a njemu je pokazala snimku  koja ga je razbjesnila.

Otac odgajateljicu nazvao bolesnom osobom

"No spasio me on, zamolio da idemo, ušli smo u auto a slika sa monitora je pred očima. Promjenio se kada smo krenuli od vrtića, idemo na baščaršiju, džamiju, sladoled, bager Itd. Ne znam šta još, ja sam samo imao želju da je raskomadam, ali moj sin je upadao i spašavao situaciju i spašavao tu bolesnu osobu svojim zadovljstvom sto smo nastavili put. Nazvao sam je i pitao zašto mi je dirala dijete, zatim sam na njeno negiranje i tvrdnje da nije obećao da nikada neću odustati od borbe da dobije kaznu koju je zaslužila. Rekao sam da je propustila priliku da plače i moli za oprost, pokaže svjesnost i pokajanje", napisao je otac. 

Dodaje da je, nakon što je vidio snimku, otišao na policiju, a da je teta je istog dana došla na policiju i prijavila prijetnje. Otac tvrdi da je to dokaz njezinog "bezobrazluka i pripremljenosti".

Odgajateljica i dalje radi s djecom, u drugom vrtiću. Otac: "Djeca nisu sigurna"

Prema pisanju portala Klix.ba, odgajateljica još radi s djecom. Zaposlena je u drugom vrtiću na ugovor od tri mjeseca i trenutno je na bolovanju. Tamo kažu da nisu znali za taj incident.

Iako sve okolnosti događaja nisu poznate, izuzev onoga što se vidi na minutu i pol snimke, otac je ustvrdio da roditeljima prijeti opasnost i upozorio ih da čuvaju svoju djecu.

"Čuvajte svoju djecu, nisu sigurna, nažalost. Ovo dijelimo javno nakon što smo pokušali naš slučaj riješiti putem suda i tužilaštva, ali nismo uspjeli, vele nema dokaza. Naše dijete je dobro, hvala Bogu, ali su druga djeca sada izložena riziku i zato ovo želimo da društvo zna", napisao je otac.

Pročitajte više