"Viktor Lenac" će graditi pet platformi za plinsko polje IKA - IDA

BRODOGRADILIŠTE "Viktor Lenac" i njegov talijanski partner iz Ravene dobili su posao izgradnje pet proizvodnih platformi za plinsko polje IKA - IDA u sjevernom Jadranu, u vrijednosti oko 39 milijuna eura, priopćeno je danas iz Brodogradilišta "Viktor Lenac".

Partner "Viktora Lenca" je tvrtka Rosetti Marino S.p.A, tj. zajednička kompanija Adriatic Offshore A.r.l. iz Ravene. Vrijednost poslova koje će obaviti kostrensko brodogradilište iznosi oko 18 milijuna eura, a naručitelj će biti tvrtka INA gip d.o.o. iz Zagreba u vlasništvu talijanske naftne kompanije AGIP-a i Ine.

Platforme IKA A, IKA B, IDA A, IDA B i IDA C bit će smještene u sjevernojadranskom plinskom polju IKA - IDA, u hrvatskim teritorijalnim vodama, 40-ak milja južno od Pule. Predviđene su za rad bez posade, a središnja platforma IKA A bit će daljinski upravljana i nadzirana linkom s postojeće platforme Ivana A.

Rok je izgradnje platformi od jedne i pol do dvije godine od potpisivanja ugovora.

Izvođači radova odabrani su putem javnog natječaja raspisanog u prosincu 2001., a, osim Brodogradilišta "Viktor Lenac" i tvrtke Rosetti Marina S.p.A, u ostvarenju projekta sudjelovat će i Brodogradilište specijalnih objekata iz Splita.

U priopćenju stoji da su "Brodogradilište Viktor Lenac i Rosetti Marino S.p.A odabrani u jakoj međunarodnoj konkurenciji jer su uspješno obavili poslove na dosadašnjim platformama Ivana".

Pročitajte više