Vinkovci: Obilazak gradilišta buduće vinkovačke obilaznice

PREDSJEDNIK Uprave Hrvatskih cesta Vladimir Bizjak razgledao je danas u pratnji vukovarsko-srijemskog župana Nikole Šafera gradilište srednje dionice buduće južne vinkovačke obilaznice.

"Nismo zadovoljni brzinom gradnje ove dionice, poglavito jer nije počela gradnja ključnih objekata na trasi, od kojih je najvažniji most preko rijeke Bosuta", rekao je Bizjak i dodao kako je od 65 milijuna kuna, kolika je vrijednost srednje dionice obilaznice, do sada utrošeno tek 9,5 milijuna kuna. "Očito je da ćemo s podizvođačem radova, tvrtkom "Osijek Koteks", morati ozbiljno porazgovarati", kazao je Bizjak.

Upozorio je da srednja dionica obilaznice neće biti gotova u roku ako se u iduća dva tjedna "na gradilištu ne vide adekvatno ljudstvo i radovi".

Glavni izvođač radova vinkovački Cestorad do sada je asfaltirao 2,5 kilometra dionice, a rad te tvrtke Bizjak je ocijenio zadovoljavajućim.

Radovi na južnoj vinkovačkoj obilaznici, dugoj 30-ak kilometara, počeli su u ožujku gradnjom osam kilometara duge srednje dionice.

Rok za svršetak te dionice je lipanj 2004.

Pročitajte više