VINKOVCI: OTVOREN 8. SAJAM ZDRAVLJA

Gradonačelnik Mladen Karlić otvorio je danas u Vinkovcima 8. sajam zdravlja koji se drugi put održava u tom gradu, a trajat će do 18. travnja.

Na sajmu izlaže oko 115 izlagača s područja Istarske, Splitsko-dalmatinske i Vukovarsko-srijemske županije koji na oko stotinu štandova, uz ostalo, predstavljaju zdravu hranu, pčelinje proizvode, medicinska pomagala, cvijeće...

Otvarajući sajam, gradonačelnik Karlić je istaknuo da je svrha manifestacije razmotriti načine poboljšanja kvalitete života u ovako teškim uvjetima.

"Zdravlje je najvažniji segment našeg života, a o njemu ovisi i gospodarski, ekonomski, ali i osobni razvoj svakog čovjeka. Hoćemo li u tome uspjeti, ovisi o našem udruživanju kako bismo učinili više od onoga što moramo i što nam zakon omogućuje", rekao je Karlić. Dodao je da je to vizija zdravih gradova te da sve dobre projekte trebamo prenijeti i ostalim gradovima i stanovnicima cijele Hrvatske.

Pozdravljajući sudionike 8. sajma zdravlja, župan vukovarsko-srijemske Nikola Šafer istaknuo je kako danas ipak postoji svijest o zdravom životu i zdrav odnos prema okolišu.

Po riječima koordinatorice sajma Mandice Sanković, želja je organizatora preko gospodarstva poticati spajanje sjeverne i južne Hrvatske, a sajam je i novi iskorak Vukovarsko-srijemske županije na putu prema europskom tržištu.

Prilikom otvorenja sajma članovi vinkovačkog Lions kluba darovali su Udruzi za pomoć osobama s invaliditetom "Buba mara" konja koji će im služiti za terapijsko jahanje.

Trodnevno održavanje okruglih stolova seminara, radionica i sportskih aktivnosti namijenjeno je svim sudionicima i posjetiteljima.

Organizatori 8. sajma zdravlja su grad Vinkovci, Vukovarsko-srijemska županija i Mreža zdravih gradova Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

(Hina) xjvrd ydd

Pročitajte više