Vinkovci: Pomoć obitelji Božić

U SKLOPU molitvene dobrotvorne akcije "Pet: Papa ekumenizam tolerancija" organizatori akcije predvođeni glavnim koordinatorom Ivicom Relkovićem posjetili su danas Mandu Božić, suprugu Slavka Božića, preminulog za misnog slavlja u osječkoj Zračnoj luci Čepinu u tijeku posjeta Ivana Pavla II.

Na žiro-račun obitelji preminulog Slavka Božića, koja je i prije njegove smrti živjela od socijalne pomoći, od do sada prikupljena novca u okviru akcije "Pet...", koja simobolizira pet Papinih pohoda Hrvatima, uplaćeno je tri tisuće kuna, rekao je Relković. Dodao je kako se istodobno pokušavaju potaknuti i vinkovački gospodarstvenici da materijalno pomognu toj obitelji.

Akciju "Pet: Papa-ekumenizam-tolerancija" od 25. svibnja do 29. lipnja u povodu pastirskog pohoda Svetoga Oca Ivana Pavla II. Hrvatskoj i BiH provode Radio Marija, Hrvatski katolički radio i Hrvatski Caritas, a do sada je prikupljeno oko 50 tisuća kuna za pomoć najsiromašnijima, za koje se skrbi Hrvatski Caritas.

Vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer istaknuo je kako je Županijsko poglavarstvo prvo reagiralo s pomoći obitelji preminulog Slavka Božića. "Prava pomoć bila bi pak kad bismo pronašli posao za njegovu nezaposlenu suprugu", zaključio je župan Šafer. Pozvao je gospodarstvenike i građane da se uključe u pomoć toj vinkovačkoj peteročlanoj obitelji s troje školske djece.

Pročitajte više