Vinkovci: Predstavljen projekt zone "Jošine"

Buduća Poduzetničkoindustrijska zona "Jošine" prostirat će se na površini od oko sedam hektara, a idejnim urbanističkim rješenjem unutar nje predviđena je izgradnja na 35 parcela koje je moguće i objediniti, rekao je danas, predstavljajući projekt, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić.

Po njegovim riječima, u gradskom proračunu osigurana su početna sredstva za izgradnju infrastrukture na "Jošinama" u iznosu 1 milijun kuna od ukupno 10 milijuna kuna koliko će biti potrebno uložiti u izgradnju infrastrukture u zoni "Jošine".

Pomoć u pokretanju te značajne investicije za Vinkovce obećalo je i Ministarstvo gospodarstva, dodao je Karlić rekavši kako bi se dio potrebnih sredstva osigurao i preko HBOR-a.

Jedan je od uvjeta za prodaju zemljišta unutar zone "Jošine" zapošljavanje najmanje pet novih radnika s područja Vinkovaca te da poslovna djelatnost bude ekološki prihvatljiva.

Cijena komunalno opremljenog građevinskog zemljišta za izgradnju gospodarskih objekata u zoni je deset eura po četvornom metru, ali postoji i mogućnost da cijena bude i nešto niža od deset eura, poručio je poduzetnicima na predstavljanju projekta u gradskoj upravi vinkovački gradonačelnik.

Također je dodao kako će poduzetnici, koji budu poslovali unutar zone, biti oslobođeni plaćanja komunalne naknade u prvoj godini poslovanja kao i plaćanja komunalnog doprinosa što su prihodi vinkovačkog proračuna.

Ako dostatan broj zainteresiranih poduzetnika iskaže zainteresiranost za ulaganja u zonu, s radovima na izgradnji Industrijsko-poduzetničke zone "Jošine" moglo bi se krenuti već za nekoliko mjeseci, najavio je Karlić.

(Hina xzdra ydd

Pročitajte više