Vlada će se žaliti na presudu o predaji dokumentacije Gotovininim odvjetnicima

VLADIN Ured za suradnju s Haškim sudom uputio je Državnom odvjetništvu prijedlog da pokrene žalbeni postupak na nepravomoćnu djelomičnu presudu Općinskog suda u Zagrebu u slučaju Gotovina protiv Vlade, rečeno je danas u Banskim dvorima.

Žalbom će se pobijati zakonitost presude i tražiti odgoda njenog izvršenja do pravomoćne odluke.

Djelomičnom presudom zagrebačkog Općinskog suda Vladi je naloženo da do četvrtka odvjetnicima generala Ante Gotovine dostavi 77 dokumenata koje je Vlada već poslala Haškom sudu, dok se za preostale tražene dokumente parnica nastavlja.

Ured za suradnju s Haagom predlaže odgodu izvršenja zbog, kako kažu u Banskim dvorima, nepopravljive štete koja bi mogla nastati predajom dokumenata.

Također kažu da se Vlada, koja redovito zasjeda četvrtkom, neće formalno izjašnjavati o nalogu zagrebačkog Općinskog suda.

U Banskim dvorima također se doznaje da postoji mogućnost da se do konačne presude 77 dokumenata deponira na sudu. Time bi se, tumače, pokazalo da nije u pitanju htijenje ili ne htijenje Vlade, nego poštivanje pravne procedure i zakonitosti.

Državno odvjetništvo kao zastupnik Vlade žalbu mora podnijeti zagrebačkom Županijskom sudu najkasnije sutra budući je presudu sa žalbenim rokom od tri dana zaprimilo u ponedjeljak.

Pročitajte više