Vlada i zagrebačko Poglavarstvo dogovorili formiranje povjerenstva za izgradnju Sveučilišne bolnice

VLADA i zagrebačko Gradsko poglavarstvo dogovorili su danas formiranje povjerenstva koje do 1. prosinca treba izraditi jasan Prijedlog o izvodivosti i završetku izgradnje Sveučilišne bolnice, izjavio je novinarima premijer Ivo Sanader.

Blamaža je da taj objekt, za koji su građani već izdvojili 150 milijuna eura, stoji kao sada, rekao je Sanader nakon današnjeg sastanka Vlade i zagrebačkog Gradskog poglavarstva upriličenog u palači "Dverce" povodom Dana Grada Zagreba.

Vlada i Gradsko poglavarstvo, kaže zagrebačka gradonačelnica Vlasta Pavić razgovarali su o nizu projekata za koji postoji zajednički interes.

Suglasili su se da Grad Zagreb provede anketu među građanima kako bi se vidjelo koliko njih želi živjeti u Sesvetama na lokaciji gdje se planira izgradnja stanova iz programa POS-a.

Vlada je već ranije izrazila spremnost tamo izgraditi osnovnu školu, a nakon ankete razmotrit će hoće li preuzeti obvezu izgradnje srednje škole.

Predstavnici Vlade i Grada razgovarali su i o projektu Trga pravde na kojem bi se smjestili pravosudni organi.

Dogovoreno je da zajedničko Povjerenstvo razmotri imovinsko-pravne odnose oko tog trga.

Vladi i Gradu zajednička je želja da se 2006. završi gradnja Muzeja za suvremenu umjetnost kako bi se mogao otvoriti 2007. godine.

Zajednički im je interes da sadašnji gradski Zavod za automatsku obradu podataka preraste u Agenciju za podršku informacijskom sustavu čija bi se aktivnost sa Zagreba proširila na cijelu državu.

Pročitajte više