Vlada najavljuje obračun s ustašlukom i huliganizmom na stadionima: Prve mjere za deset dana

UZVICI "Za dom, spremni" na utakmici Hrvatska - Andora sramota su za hrvatsku državu, tvrdi Đurđa Adlešič koja vjeruje da su "navijači" takvim ponašanjem željeli isprovocirati uglednike u počasnoj loži. Osim spomenutog ustaškog pozdrava, navijači su skandirali i "Ubij Srbina", "Tko ne skače pravoslavac je", ali i "Loža poludi" i "Diži se loža" u čemu je Adlešič pronašla argumente za svoju tvrdnju.

"Bilo je to očigledno provociranje svih nas za koje se zna da pripremamo određene preventivne mjere protiv ovakvog ponašanja. Iskreno se nadam da ćete te mjere vidjeti kroz sedam do deset dana", kazala je Adlešič odgovarajući na novinarski upit o primitivizmu na maksimirskim tribinama.

Adlešič nije pojasnila na kakvim se mjerama prevencije radi, ali kazala je kako su pripreme u tijeku dodavši da se problem nogometnih huligana u niti jednoj zemlji nije riješio preko noći. Potpredsjednica Vlade kaže kako bi problem bilo lakše riješiti kad bi se znalo tko sjedi na kojem mjestu. "Kada bi imali popis svih koji su ušli na stadion, kad bi se karte prodavale na ime i prezime i kad bi se znalo gdje tko sjedi, naš bi posao bio znatno olakšan", kaže Adlešič koja vjeruje da bi takva mjera trebala postojati, ali nije obrazložila kada bi je se moglo uvesti.

U borbu protiv ustašoidnih "navijača" uključio se i Hrvatski nogometni savez, čija je pravna služba policiji prijavila nekoliko tisuća "nepoznatih počinitelja" sa sjeverne i istočne maksimirske tribine koji su tijekom utakmice skandirali "Za dom, spremni".

P.V.
Foto: Index

Pročitajte više