Vlada: Nema nikakva razloga za štrajk u carinskoj upravi

U POVODU odustajanja Carinskog sindikata Hrvatske od najavljenog štrajka, Vlada je danas ocijenila da nema nikakva razloga za štrajk u Carinskoj upravi.

´Vlada i ovom prilikom ističe nužnost pridržavanja zakona, kolektivnog ugovora i drugih propisa, te potrebu da se određena pitanja ovisno o nadležnosti rješavaju konstruktivnim dijalogom´, priopćeno je iz Vladina Ureda za odnose s javnošću.

Carinski sindikat najavljivao je štrajk od 19. do 27. prosinca jer Vlada nije prihvatila njegove zahtjeve za povećanjem plaća i drugih prava carinika, no jutros je ipak odustao od štrajka.

U ovome slučaju problem se treba rješavati između svih sindikata u okviru Carinske uprave s nadležnim ravnateljem, odnosno Ministarstvom financija, a materijalna i slična pitanja putem odgovarajuće koordinacije sindikata zastupljenih u pregovaračkom odboru za državne službe, naglašava Vlada.

S tim su ciljem postignuti dogovori te utvrđeni rokovi na posljednjem sastanku pregovaračkih odbora Vlade i sindikata državnih službi.

Vlada stoga ocjenjuje da nema razloga za štrajk carinika, jer postoji mogućnost za zajedničko pronalaženje dugoročnih i kvalitetnih rješenja ustroja državne uprave, a u sklopu toga i primjerenog rješavanja radnog i materijalnog statusa državnih službenika i namještenika.

Pročitajte više