Vlada RH: Netočni napisi u pojedinim medijima o osnutku savjeta za suradnju s Haaškim sudom

VLADA RH reagirala je danas na, kako se ističe, "netočne napise u pojedinim medijima o osnivanju Savjeta za suradnju s Međunarodnim kaznenim sudom za područje bivše Jugoslavije".

"Suprotno napisima u medijima, Vlada RH je Odluku o osnivanju Savjeta za suradnju s Međunarodnim sudom u Den Haagu i drugim međunarodnim kaznenim sudovima donijela na svojoj sjednici u četvrtak, 22. siječnja 2004. Sukladno toj Odluci, za suradnju s Međunarodnim sudom u Den Haagu bit će odgovorno Ministarstvo pravosuđa, tako da su sve špekulacije o ponovnoj politizaciji suradnje s tim Sudom neosnovane", ističe se u priopćenju Vladinog Ureda za odnose s javnošću.

Savjet će raditi u užem i proširenom sastavu.

Savjet čine Vesna Škare Ožbolt, koja je ujedno predsjednica Savjeta, zatim ministri Miomir Žužul, Marijan Mlinarić i Berislav Rončević, zamjenik glavnog državnog odvjetnika Petar Pulišević, docent Pravnog fakulteta u Zagrebu Ivo Josipović i i odvjetnik Goran Mikuličić.

"Vlada RH stoga odlučno odbacuje sve spekulacije o tobožnjoj tajnosti u svezi s osnivanjem Savjeta, te ostaje privržena punoj suradnji s Međunarodnim sudom u Den Haagu", navodi se u priopćenju Vladinog Ureda za odnsoe s javnošću.

Pročitajte više