Vladimir Šelebaj Sellier pušten iz Remetinca, platio 100.000 eura jamčevine



VLADIMIR ŠELEBAJ SELLIER danas oko 16 sati izašao je iz Remetinca. Šelebaj Sellier je pušten na slobodu nakon što je u pritvoru proveo dva mjeseca. Ispred Remetinca dočekao ga je samo taksist, koji ga je po izlasku iz zatvora odveo u nepoznatom smjeru.

Šelebaj Sellier na slobodu je pušten uz jamčevinu od 100.000 eura. Da bi prikupio potreban novac morao je založiti kuću na Hvaru, koja vrijedi oko 200.000 eura. Također mu je oduzeta putovnica, te mu je određena redovita mjera javljanja sudu.

Podsjećamo, Šelebaj Sellier uhićen je 13. listopada na graničnom prijelazu Bregana. Tada je tvrdio da mu namjera nije bila pobjeći iz Hrvatske, već da je išao na poslovni put. Tereti ga se za za zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Uz Šelebaja Selliera uhićeno je još pet osoba, koje se sumnjiči da su preko firmi Core media i Media spot preko fiktivnih ugovora izvlačile novac. U svom iskazu pred istražiteljima Šelebaj Sellier navodno je prozvao i Hloverku Novak Srzić, Dijanu Čuljak i Sinišu Svilana. U sklopu istrage ispitano je više HRT-ovih novinara.

Pročitajte više