Vlahušić potpisao ugovor o nabavci informatičke opreme za primarnu zaštitu

MINISTAR  zdravstva Andro Vlahušić potpisao je Ugovor o izvedbenom rješenju informatizacije primarne zdravstvene zaštite, što znači da bi sve ordinacije u toj djelatnosti do 2007. godine trebale bile informatički opremljene i softverski povezane, priopćeno je danas iz Ministarstva zdravstva.

Među 20 informatičkih tvrtki, koje su se prijavile na natječaj Ministarstva zdravstva, za posao informatizacije primarne zaštite u vrijednosti od 52 milijuna kuna odbrana je tvrtka Ericsson Nikola Tesla.

Ministarstvo će otkupiti pet najfunkcionalnijih informatičkih programa koji će, licencirani i standardizirani, biti postavljeni u ordinacije primarne zdravstvene zaštite, za čije će održavanje liječnici plaćati mjesečnu naknadu.

Ministarstvo zdravstva planira do 2007. izgraditi integralni informatički sustav, kojim će potpuno povezati obiteljske i bolničke liječnike, stomatologe, ginekologe, pedijatre, ljekarne, bolnice i zavode za javno zdravstvo, te sve druge ustanove koje sudjeluju u postupku liječenja.

Time se želi postići da pacijenti što manje vremena provode prikupljajući nalaze, uputnice i recepte, te im istodobno omogućiti najvišu zaštitu i sigurnost, navodi se u priopćenju Ministarstva zdravstva.

Pročitajte više