Vlasnica sex shopa u Koprivnici peti put prijavljena zbog sintetičke marihuane

Foto: Facebook

VLASNICA koprivničkog sex shopa Emanuela Betlehem Lončarić zaradila je još jednu kaznenu prijavu zbog prodaje sintetičke marihuane, piše Podravski.

>> Više od 70 Amerikanaca predoziralo se sintetičkom marihuanom u parku

Kako je jutros priopćila policija, kazneno su prijavili 37-godišnjakinju koja je ''kao odgovorna osoba trgovačkog društva, u trgovini na koprivničkom području stavila u promet proizvod mirisnog ukrasnog bilja, koje u sebi kao djelatni sastojak sadrži sintetski kanabinoid koji se nalazi na popisu droga''.

Tvar čije se konzumiranje povezuje sa smrću nekoliko mladih u Hrvatskoj

Policijsko istraživanje krenulo je prije dva mjeseca kad su policajci opet došli u trgovinu kako bi provjerili bavi li se Betlehem Lončarić još uvijek prodajom umjetne marihuane. Zaplijenili su paketić takozvanog osvježivača prostora Zombi i poslali ga na analizu u zagrebački Centar za kriminalistička vještačenja Ivan Vučetić. Rezultat analize bio je pozitivan.

Aktivni sastojak biljne tvari pronađene u paketiću bio je zakonom zabranjen sintetski kanabinoid, inače vrlo opasna tvar čije se konzumiranje pušenjem povezuje sa smrću nekoliko mladih osoba u Hrvatskoj. Liječnici konzumiranje te droge povezuju s više slučajeva mentalnih oboljenja i drugih ozbiljnih bolesti mozga i živčanog sustava.

Četiri optužnice

Koprivnički su tužitelji protiv nje podigli čak četiri optužnice, a u sva četiri slučaja tereti je se za nezakonitu prodaju osvježivača prostora pod kojim se imenom kriju sintetski kanabinoidi.

Betlehem Lončarić u svim je otvorenim predmetima optužena za kazneno djelo protiv zdravlja ljudi neovlaštenim prometom i prodajom droga. Za to djelo predviđena je kazna od jedne do 12 godina zatvora.

Pročitajte više