Vlasnici Kanala A kupuju Novu TV

NAKON višemjesečnih dogovora s nekoliko potencijalnih kupaca, pala je odluka o prodaji Nove TV. Tako će prvu privatnu TV kuću s nacionalnom koncesijom kupiti tvrtka Central European Media Enterprises, koja već posjeduje slovenskih kuća Pop TV i Kanal A.

Kako piše Jutarnji list, kupoprodajni ugovor između Nove TV i tvrtke CME trebao bi biti potpisan 5. srpnja, a uvjeti prodaje dogovoreni su sredinom ovog tjedna.

U članku Jutarnjeg lista stoji kako neki izvori tvrde da bi CME mogao kupiti Novu TV za oko 20 milijuna eura, ali i da neki drugi govore da je iznos ipak nešto manji od toga.

"Jutarnji" doznaje od "visokopozicioniranih ljudi u medijskim krugovima" da još uvijek nije dogovoreno hoće li Nova TV biti prodana u cijelosti, ili će pak neki od dosadašnjih suvlasnika ipak zadržati svoje dionice.

Vijest o prodaji Nove TV navodno se proširila i među zaposlenicima te televizije, ali im nitko od nadređenih još nije potvrdio tu informaciju. Nitko iz vrha Nove TV nije želio potvrditi ili opovrgnuti informacije o prodaji, dodaje Jutarnji list.

CME se svojevremeno natjecao i za koncesiju trećeg programa HTV-a, koju je na kraju dobio njemački RTL.

Radi se o tvrtki koja posjeduje šest TV kuća u Europi, a među njima su i dvije slovenske: Kanal A i Pop TV. Procjenjuje se da TV programe u vlasništvu CME prati oko 70 milijuna gledatelja.

Pročitajte više