Vlasta Pavić: Moje odsustvo s posla nije imalo utjecaja na rad zimske službe

ZAGREBAČKA gradonačelnica Vlasta Pavić izjavila je danas da njezino odsustvo s posla nije imalo nikakvog utjecaja na rad zimske službe.

Odbila je, kako je navela, sve insinuacije da je za vrijeme snježnih oborina trebala biti u Zagrebu, umjesto na godišnjem odmoru na kojem je, kaže, provela dva i pol dana.

´Po funkciji nisam ni u jednom od dva stožera zimske službe´, rekla je i dodala da ima puno povjerenje u svoja dva zamjenika: Milana Bandića i Stipu Tojčića.

Na novinarski upit zašto zbog obilnog snijega nije proglašeno stanje elementarne nepogode, na konferenciji za novinare u Gradskom poglavarstvu je rečeno da se to radi u slučaju kad snijeg dosegne 50 cm i pada neprekidno 48 sati.

Stanje elementarne nepogode u Zagrebu je zbog snijega zadnji put proglašeno 1993.

Zašto je sljemenska cesta prioritet u čišćenju, a koristi se samo za rekreaciju, pitali su novinari, a Davor Brčić iz Operativnog stožera zimske službe je odgovorio da su na Sljemenu i vojni objekti, RTV toranj i HT centar pa se zbog toga mora održavati prohodnost ceste.

Milan Bandić je najavio da će se sutra, ukoliko vremenske prilike budu dopuštale na Sljemenu pustiti u pogon noćno skijanje.

Brčić je izvijestio da su komunalni redari građanima zbog neočišćena snijega izdali 584 upozorenja, da je pokrenuto i 120 zahtjeva za prekršajne postupke i 50-ak mandatnih kazni.

Pročitajte više