Vodice: HDZ -ov vijećnik odrekao se mandata

PREDSJEDNIK vodičkoga Gradskog vijeća Rade Ivas (HDZ) na današnjoj je sjednici toga tijela na upit SDPova vijećnika Ante Mioča da objasni stanje u vezi s bianco ostavkom Renata Ferare (HDZ) odgovorio da se Ferara odrekao mandata u Vijeću.

Tako, po svemu sudeći, ne će biti raspušteno Gradsko vijeće, što je vodička oporba (HNS,SDP i HSS) zahtijevala prošli tjedan, ali je nakon današnje Ivasove izjave od toga odustala.

U današnjoj izjavi za Županijski radio Šibenik potvrdio je to i Mirko Sladoljev, predsjednik vodičkog HNS-a, navevši kako se u vodičkom slučaju ipak pokazalo da je "Vlada neprincipijelna i da u Hrvatskoj ne vrijede za sve ista načela".

"Vlada je raspustila tijela lokalne samouprave ondje gdje su se bianco ostavkama poslužile druge stranke, a ondje gdje je to učinio HDZ, nije tako postupila", istaknuo je Sladoljev.

Ostavka HDZ-ova vijećnika Renata Ferare urudžbirana je u srpnju prošle godine na utemeljiteljskoj sjednici Gradskog vijeća, pošto je on odbio glasovati za osnivanje vladajuće koalicije HDZ-a, HSP-a i HRZ-a. Nakon toga Ferara je pred Ustavnim sudom pokrenuo postupak kako bi dokazao da mandat pripada njemu, tvrdeći da nije potpisao i urudžbirao svoju ostavku. Istodobno je kazneno prijavio Radu Ivasa i tajnicu gradske uprave.

Tu kaznenu prijavu, kao i predmet pred Ustavnim sudom, Ferara je sada povukao, a vijećničkog mandata u Gradskom vijeću Vodica se odrekao u korist HDZ-a.

Po njegovim riječima sve je to učinio za dobrobit Vodičana, zbog promjene politike gradske uprave i činjenice da je počela provedba projekata za koje se i sam zauzimao.

Od 15 vijećnika u Gradskom vijeću vladajuća koalicija HDZ-a i HB-a trenutačno ima većinu od osam mandata.

Pročitajte više