Vođa sindikalnih prosvjeda: Nisam poklonio pseću ogrlicu Ivi Sanaderu!

HRVATSKA udruga sindikata nije uspjela večeras na splitskoj rivi okupiti više od dvije tisuće ljudi. Predsjednik HUS-a Ozren Matijašević zahvalio se svima na podršci, riječi hvale dobili su čak i oni koji im podmeću klipove i žele omalovažiti njihove napore za bolju i sretniju radničku sutrašnjicu.

"Oni su nas uvjerili da smo na pravom putu" ustvrdio je Matijašević. Ipak, čini se kao da nema kritične mase koja bi podržala HUS-ove zahtjeve za vraćanjem PDV-a na 22 posto, ukidanje kriznog nameta, besplatno školovanje, procesuiranje pljačkaške privatizacije...

Priču o ogrlici plasirali oni kojima HUS i prosvjedi nisu po volji

"Sudstvo, policija i Državno odvjetništvo godinama su tolerirali korupciju i kriminal, a u krizu smo dospjeli ne zbog globalne recesije, već skupih i uludo potrošenih kredita kojima se stvarao privid normalnog funkcioniranja države" istaknuo je Matijašević.

Iskoristili smo priliku i pitali ga za trač koji se posljednjih dana proširio Splitom. Je li Ivi Sanaderu darovao ogrlicu za njegovog psića Kingu, kuju mađarskog ovčara pulija?

"Nemam ja ništa s tim" kategoričan je bio Matijašević. Uvjeren je da je to dio specijalnog rata kojeg protiv njega vode oni kojima HUS i prosvjedi nisu po volji.

Ipak, priča se raširila, pa nam se Matijašević požalio kako se o ogrlici raspitivao i uvijek dobro informirani Milorad Bibić Mosor. On ima mačku, ali ga je svejedno zanimalo može li i njemu nabaviti ogrlicu.

Sutra HUS u Zagrebu ima središnji prosvjed.

Pročitajte više