Vojnić: Na izvanrednim izborima najviše glasova osvojio SDP

NA IZVANREDNIM izborima za Općinsko vijeće Vojnića najviše glasova osvojila je Socijaldemokratska partija (SDP), kojoj je pripalo pet vijećničkih mjesta.

Izborno povjerenstvo objavilo je večeras službene rezultate izbora održanih 16. ožujka, a nakon što su danas, zbog uočenih nepravilnosti, održani ponovljeni izbori na dva biračka mjesta.

Po službenim rezultatima Izbornog povjerenstva SDP će s osvojenih 28,9 posto glasova imati pet vijećničkih mjesta, a po tri mjesta u Vijeću će imati koalicija Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) s osvojenih 22,3 posto glasova te Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) s 21,2 posto glasova. Po jedno vijećničko mjesto imat će Hrvatska stranka prava (HSP) s 11 posto glasova i koalicija Srpske narodne stranke (SNS) i Socijalističke radničke partije (SRP) s osvojenih 5,6 posto glasova birača.

Za 13 mjesta natjecalo se osam kandidacijskih lista, od kojih šest samostalnih i dvije koalicijske, a izborni prag nisu prošle liste Hrvatske narodne stranke (HNS), Hrvatske seljačke stranke (HSS) i Stranke demokratske akcije Hrvatske (SDAH).

Pročitajte više