Vrana: nakon "prijetnja oružjem" policija pronašla pet ručnih bacača raketa

Zadarska policija izvijestila je da je, nakon što je doznala za prijetnje oružjem, pronašla pet ručnih bacača raketa na području Parka prirode Vransko jezero, gdje je danas trebalo početi rušenje četiriju nedovršenih kuća.

Policija je danas oko 10,30 sati počela uklanjati vozila i žitelje Vrane kod Biograda na moru koji su, prosvjedujući zbog namjere Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša da sruši četiri nedovršene kuće, zapriječili prilaz tim građevinama.

Pomažući Ministarstvu kako bi se srušile te kuće, policija je doznala za prijetnje oružjem, kaže se u priopćenju zadarske policije.

Nakon toga pretražila je uže i šire područje i pronašla pet ručnih bacača raketa.

U priopćenju se kaže kako se utvrđuje je li oružje povezano s prijetnjama, no ne navodi se tko je prijetio i gdje je točno pronađeno oružje.

U zadarskoj policiji kažu da u koordinaciji s Državnim odvjetništvom vode kriminalističku obradu kako bi utvrdili ima li u tom slučaju elemenata kažnjivog djela sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti i pozivanja na otpor.

Četiri nedovršene kuće Ministarstvo želi srušiti jer su, kako se tvrdi, unutar Ornitološkog rezervata, no mještani Vrane, koje podupire i općina Pakoštane u čijem je sastavu to mjesto, tvrde suprotno. Prosvjedi traju već četiri dana.

Jutros je nekoliko stotina policajaca dobilo nalog da oslobodi prometnicu i omogući građevinskoj operativi da ispuni nalog Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okoliša. Kako se prosvjednici nisu htjeli skloniti s ceste, policajci su ih sklanjali jednog po jednog. Nakon toga dizalica je počela uklanjati vozila i traktore kojima je cesta blokirana.

Pročitajte više