Vratila se zima: U Lici i Gorskome kotaru pada snijeg

PREMA izvješćima HAK-a, u većem dijelu unutrašnjosti i mjestimice u Isti pada snijeg stoga se vozače upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme, te ako je moguće odgode putovanje.

Također, zbog jake bure i snijega dionicom autoceste A 1, između Svetog Roka i Maslenice mogu prometovati samo osobna vozila.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na nekim državnim i županijskim cestama u Lici i Gorskome kotaru. Također, kamionima s prikolicama i tegljačima s poluprikolicama je zabranjen promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i čvora Bosiljevo 1, stoji u HAK-ovom stanju na cestama.

Bura otežava promet na Jadranu

Zbog jake bure dionicom Jadranske magistrale (D 8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Svete Marije Magdalene, zabranjen je promet za I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle), a između Novog Vinodolskog i Senja i za II.skupinu vozila (natkriven teretni prostor).

Ipak, u noći i ujutro prognostičari predviđaju razvedravanje, pri čemu u istočnim predjelima još može pasti malo snijega, u Dalmaciji kiše. Tijekom dana posvuda barem djelomice sunčano. U Slavoniji i Podravini u početku umjeren sjeverozapadnjak, u gorju sjeveroistočnjak, na Jadranu umjerena i jaka tramontana, sredinom dana će oslabjeti. Navečer će na sjevernom Jadranu zapuhati slabo i umjereno jugo.

Prognostičari već za ponedjeljak najavljuju novo pogoršanje vremena.

Pročitajte više