Vrhovni sud se umiješao u suđenje Šlogaru za ubojstvo Ivane Hodak

VRHOVNI sud umiješao se u slučaj ubojstva Ivane Hodak. Jedan od glavnih materijalnih dokaza na suđenju Mladenu Šlogaru Žili, materijali prikupljeni pretresom sjenika na kojem je uhićen, morat će se ponovo razmotriti! Među tim materijalima je i pištolj kojim je, kako je utvrđeno balističkim vještačenjem, ubijena Ivana Hodak.

Vrhovni sud je ukinuo rješenje suca Županijskog suda u Zagrebu Ivana Turudića kojim je pretres sjenika prihvaćen kao valjani dokaz i zatražio je da se tim dokaznim materijalom sud još jednom pozabavi. Na Vrhovnom sudu smatraju kako Turudić nije naveo razloge zbog kojih je odlučio da se pretraga sjenika ne izdvoji iz spisa.

Podsjećamo, Šlogar je uhićen nakon što je Vlado Pošta, vlasnik sjenika u kojem je spavao, pozvao policiju i potužio se da je skitnica upao na njegov posjed. Šlogar je isprva uhićen zbog sumnje da je provalnik, ali u policijskoj postaji su u vrećicama koje su zaplijenili u sjeniku zajedno s nekoliko šteka cigareta pronašli pištolj kojim je ubijena Ivana Hodak.

Pročitajte više