Vuk koji je u osječkom zoološkom vrtu ugrizao djevojčicu za prst, cijepljen 2006.

U OSJEČKOM zoološkom vrtu oko 12.30 sati vuk je ugrizao 8-godišnju djevojčicu. Do incidenta je došlo kada je djevojčica, koja se u zoološkom nalazila s majkom i bratom, prišla mjestu gdje se nalaze vukovi i uhvatila se za rešetke. U tom trenutku vuk se približio i ugrizao djevojčicu za prst.

Djevojčica je prevezena u osječki KBC s lakšim tjelesnim ozljedama. Vukovi su posljednji put cijepljeni 2006. godine te nema straha od bjesnoće jer otada nisu bili u doticaju s drugim divljim životinjama.

Iz gradske tvrtke Unikom koja se brine o zoološkom vrtu izrazili su žaljenje zbog incidenta, dodajući kako on ipak, na sreću, nije imao težih posljedica.

Nakon incidenta na teren je izašla i policija koja je provjerila životinjske kaveze i ustvrdila kako su ograđene prema propisanim pravilima. Iz Unikoma su istaknuli i kako se majka morala pridržavati propisa te se ne približavati s djetetom kavezima u kojima su životinje, kao što je i istaknuto na pločama.

U osječkom zoološkom vrtu u kavezima su zatvorena četiri vuka. O njima se nakon dolaska u osječki ZOO brinula Hrvatska stranka prava koja je za njih izdvajala oko 20.000 kuna godišnje. Suradnja im je otkazana zbog neplaćanja.

Pročitajte više