Vukovar: U ponoć položeni vijenci kod Kamenog križa

Točno u ponoć na prijelazu iz 2002. na 2003. godinu, predstavnici Udruge branitelja invalida i udovica Domovinskog rata (UBIUDR) djelatnika Podravke iz Koprivnice položili su vijence podno Kamenog križa za slobodnu Hrvatsku na ušću Vuke u Dunav u Vukovaru.

Na taj način članovi te udruge već petu godinu za redom odaju počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

U ime predsjednika Hrvatskog sabora Zlatka Tomčića, koji je pokrovitelj novogodišnjeg odavanja počasti stradalim hrvatskim braniteljima u Vukovaru, vijenac je položio vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer. Počast braniteljima odali su i članovi obitelji stradalih branitelja, te rodbina i prijatelji.

Istodobno, stotinjak metara dalje, na Trgu Republike Hrvatske, veliki broj Vukovaraca uz ponoćni vatromet u veselju je dočekao 2003. godinu.

Organizator novogodišnjeg dočeka na središnjem vukovarskom trgu su Hrvatski Radio Vukovar i Gradsko poglavarstvo Vukovara, koje se i javno ogradilo od davanja počasti stradalim hrvatskim braniteljima članova UBIUDR koprivničke Podravke u novogodišnjoj noći, smatrajući taj čin neprimjerenim trenutku i novogodišnjem raspoloženju Vukovaraca.

Predsjednik UBIUDR koprivničke Podravke Mladen Pavković rekao je kako njegova Udruga odavanjem počasti u vrijeme dočeka nove godine nastoji skrenuti pozornost i na još uvijek veliki broj nestalih Hrvata, osobito iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije. Za mnoge hrvatske branitelje, a poglavito obitelji poginulih, nestalih i ranjenih, ni nove godine nisu više što su bile, rekao je Pavković.

Pročitajte više