Vukovarski sudac nakon prometne nezgode odbio alkotestiranje

SUDAC Općinskog suda u Vukovaru Milan Kojić mogao bi se ovih dana naći pod istragom svojih kolega sa vukovarskog Prekršajnog suda kojem je Policijska uprava vukovarsko-srijemska proslijedila izviješće o prometnoj nezgodi u kojoj je Kojić sudjelovao, prenosi .

Prema pisanju lista, Kojić je 3. travnja ove godine sudjelovao u manjoj prometnoj nezgodi u kojoj je oko 23 sata osobnim automobilom vukovarskih registarskih oznaka VU-600 AG na semaforu naletio na drugi automobil čiji je vozač čekao zeleno svijetlo.

No, umjesto da sukladno pravilima razmjeni podatke s vozačem čiji je automobil udario, vukovarski je sudac počeo vikati i galamiti te je na momente bio neugodan.

"Vidio sam da je u alkoholiziranom stanju, pa sam pozvao policiju, bez obzira što šteta na automobilu nije velika." - rekao je Vedran Andrašević, također sudionik nezgode.

Po dolasku policija je izvršila očevid u sklopu kojeg je trebalo provesti alkotestiranje dvojice vozača. Kojić je alkotest odbio tvrdeći da nije pio. Međutim, policajac koji je suca želio alkotestirati je u službenom izviješću napomenuo kako se vozaču "osjeća jak zadah na alkohol iz usta, nesiguran hod i zaplitanje jezika".

Početkom svibnja policijsko izvješće je proslijeđeno Prekršajnom sudu u Vukovaru na kojem je izdan zahtjev za pokretanjem prekršajnog postupka protiv Kojića.

List na sudu nije mogao doći do informacije o trenutnom stanju postupka, jer se predsjednica Prekršajnog suda i njegova jedina ovlaštena glasnogovornica Anica Filipović do 4. rujna nalazi na godišnjem odmoru.

Sudac Kojić pak i dalje radi na Općinskom sudu u Vukovaru, zaključuje se u Feralu.

R.I.

Pročitajte više