Za Davora Filipovića ima mjesta u vladi, kaže HDZ-ov ministar

Foto: Pixsell/Goran Stanzl/Dusko Jaramaz

U JAVNOSTI se opet špekulira o rekonstrukciji vlade, a kao jedan od novih ministara spominje se Davor Filipović, HDZ-ovac koji je spektakularno poražen na izborima u Zagrebu.

Danas je takve špekulacije komentiralo nekoliko ministara, a najdalje je otišao ministar graditeljstva Darko Horvat, koji je rekao da za njega "ima prostora i mjesta u vladi".

Horvat: Zašto ne? 

"Davor Filipović kao kandidat za gradonačelnika isprofilirao se u jednog ozbiljnog političara. Čime se on želi baviti u životu i budućnosti, ja to ne znam, ali zašto ne?" zapitao se Horvat u razgovoru za RTL pa dodao: "Jedan mladi, educirani čovjek, doktor ekonomskih znanosti - siguran sam ima prostora i mjesta u vladi."

Podsjetimo, upravo je premijer Andrej Plenković u javnost gurnuo upitnu tezu da se u predizbornoj kampanji Davor Filipović isprofilirao u ozbiljnog političara. 

Aladrović: Nisam pozvan govoriti o tome

Špekulaciju o ulasku Filipovića u vladu komentirao je i Josip Aladrović, HDZ-ov ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

"Vlada, a i svi ministri, mogu jamčiti, odgovorno rade svoj posao. Ne smatram da sam uopće pozvan govoriti o tome, ali sam siguran da za sve svoje kolege mogu jamčiti da svi radimo dobro i odgovorno", rekao je Aladrović.

Što vi mislite? Recite nam u anketi!

 

Pročitajte više