Zadar: Uhićene dvije osobe zbog krivotvorenja novca i isprava

ZBOG utemeljene sumnje da su krivotvorile novac i isprave dvije su osobe danas privedene istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, priopćeno je iz PU zadarske.

U priopćenju se navodi da je u subotu ujutro policiji dojavljeno da se u optjecaju nalaze sumnjive novčanice te da su policijski službenici Policijske postaje Gračac zatekli 21-godišnjaka iz Zagreba i 19-godišnjaka iz Udbine u vozilu na parkiralištu motela u Gračacu.

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su istoga dana u poslovnici jedne banke u Gračacu u promet pustili 1200 eura, u apoenima od 200 eura, za koje se sumnja da su krivotvoreni, predočivši krivotvorenu iskaznicu. Zatim su pokušali razmijeniti više novčanica od 200 eura u poslovnici druge banke, nakon čega su pobjegli.

Kod prijavljene dvojice pronađeno je i oduzeto 59 krivotvorenih novčanica od 200 eura i oko 19 tisuća kuna, stoji u priopćenju Policijske uprave zadarske.

Inače, prilikom privođenja navedene dvojice danas prijepodne, ispred zgrade Županijskog suda u Zadru, jedan od privođenih udario je fotoreportera Zadarskog lista Zvonka Kucelina.

Zadarski ogranak Hrvatskog novinarskog društva u priopćenju je osudio taj napad.

(Hina) ima mć

Pročitajte više