Zagreb: Dvojica lakše ozlijeđena, a trojica privedena uoči nogometnog derbija

DVOJICA su navijača lakše ozlijeđena, a trojica privedena, razbijena su dva automobila i dogodilo se nekoliko manjih sukoba navijača na zagrebačkim ulicama uoči nogometnog derbija između Dinama i Hajduka na maksimirskom stadionu.

Glasnogovornica zagrebačke policije Stanka Saraja izvijestila je da su rano jutros dvojica mladića lakše ozlijeđena ispred diskoteke ´The Best´ na Jarunu. Njih je napala skupina mladića za koje policija još ne zna kojoj navijačkoj skupini pripadaju.

U 14,30 sati na naplatnim kućicama u Lučkom skupina navijača Hajduka izišla je iz autobusa i oštetila automobil zagrebačke registracije. U gradu je pak oštećen jedan automobil splitske registracije, a zbog manjih količina marihuane, policija je privela trojicu iz navijačke skupine ´Torcide´.

Dogodilo se i nekoliko izgreda i tučnjava navijača, ali nije bilo težih posljedica, rekla je Stanka Saraja i ocijenila sigurnosno stanje zadovoljavajućim.

Po policijskih procjenama, iz Splita je autobusima i vlakovima organizirano doputovalo oko 1600 navijača. Stanka Saraja je izjavila kako zasad ima dovoljno policajaca koji osiguravaju stadion, njegovu okolicu i prilazne ceste, no da su za svaki slučaj u pričuvi mnogobrojni policajaci.

Pročitajte više