ZAGREB: ISPLATA POMOĆI UMIROVLJENICIMA ZA TRAVANJ POČINJE U ČETVRTAK, 8. TRAVNJA

Redovita isplata pomoći zagrebačkim umirovljenicima za travanj i 100 kuna za Uskrs počet će preko Hrvatske pošte u četvrtak, 8. travnja, priopćilo je danas Gradsko poglavarstvo.

Umirovljenici koji pomoć nisu primili na kućnu adresu moći će je podići u poštanskim uredima od 8. do 22. travnja.

Ako pomoć nije podignuta u poštanskim uredima, može se od 24. do 31. ožujka podići u Fini, u Ulici grada Vukovara 70, na šalteru 18. Nakon 31. ožujka pomoć za navedeni mjesec više se neće isplaćivati.

Pravo na novčanu pomoć od 1. listopada 2003. ostvaruju i umirovljenici koji su mirovinu ostvarili izvan Hrvatske, prebivalište imaju u Zagrebu, visina mirovine i mirovine i ukupnog prihoda jednak je ili manji od 1.210 kuna, a predali su zahtjev i potpisali izjavu o ukupnim prihodima Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb. Početak i način isplate isti je kao i za umirovljenike čija je mirovina ostvarena u Hrvatskoj.

Pomoć će biti isplaćena samo umirovljenicima koji su, zaključno s 31. prosincem 2003. godine, potpisali izjavu o ukupnim prihodima, osim nepokretnih, bolesnih i sl. koji se mogu javiti u prostorije Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb u Ulici grada Vukovara 56a, telefon 610-0923.

(Hina) pp/xmvr yaz

Pročitajte više