Zagreb: Krivotvorenim potvrdama podigle više od 750.000 kuna kredita

ZAGREBAČKA policija osumnjičila je dvije žene da su krivotvorenim dokumentima kod deset banaka podigle kredite u iznosu većem od 750 tisuća kuna.

Policija je danas izvijestila da 44-godišnjakinju i 51-godišnjakinju sumnjiči za više kaznenih djela krivotvorenja isprava, ovjere neistinitog sadržaja i prijevara na štetu jedne tvrtke i deset poslovnih banaka.

Prvoosumnjičena 44-godišnjakinja se tereti da je od 2000. do listopada 2002. u bankama podizale obrasce za gotovinske nenamjenske kredite, nakon čega je krivotvorila potvrde o visini mjesečne neto plaće i potpis poslodavca. Takve potvrde bi potom dala drugoosumnjičenoj koja je iskorištavala odsutnost tajnika iz njegova ureda, uzimala službeni pečat i njime ovjeravala krivotvorenu potvrdu. Nakon toga potvrde su ovjeravale u javnobilježničkim uredima kao valjane i prilagale ih uz zahtjeve za odobrenje kredita na temelju kojih su im banke i odobravale kredite.

U policiji tvrde da su do sada utvrdili kako su osumnjičene na prijevaru s krivotvorenim dokumentima podigle kredite u vrijednosti 765 tisuća kuna. No, budući se sumnja da su prevarile i neke druge banke nad njima se nastavlja kriminalistička obrada koja je pokrenuta na zahtjev zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva.

Policija nije otkrila njihov identitet, kao ni imena tvrtki u kojima rade.

Pročitajte više