ZAGREB: PRAVOSLAVNI VJERNICI PROSLAVILI USKRS

Zagrebački pravoslavni vjernici danas su proslavili blagdan Kristova uskrsnuća svečanom uskrsnom liturgijom u hramu Preobraženja Gospodinova koju je predvodio arhijerejski protonamjesnik zagrebački Milenko Popović.

Nakon svečane liturgije vjernicima je pročitao poslanicu patrijarha Pavla što ju poglavar pravoslavne crkve šalje svojim vjernicima. U njoj patrijarh Pavle poručuje da Kristov križ i njegovo uskrsnuće predstavljaju veliku važnost za vjernički život, nudeći tim blagdanom novu vjeru i nadu.

U uskrsnuću je, dodao je, bio i ostao smisao našega života, rođenja, življenja i umiranja a preko uskrsloga Krista vjernicima se otkriva i daruje neizreciva tajna božanske ljubavi.

"Po Uskrsu Bog nam se javlja kao vječna istinska ljubav kojom se uskrsli Krist žrtvuje za ljude i narode i za cijeli svijet. Kristova zemaljska ljubav ogledalo je i božanske ljubavi koja je stvorila ovaj svijet dajući život svim bićima. Ukoliko je ljubav na zemlji među ljudima sličnija božanskoj ljubavi utoliko je ona istinskija i dublja", jedna je od poruka iz uskrsne poslanice patrijarha Pavla.

(Hina) atod ln

Pročitajte više