Zagreb: Registrirani ovisnik prodavao heroin i heptanone

ZAGREBAČKA policija uhitila je 3-godišnjeg muškarca kod kojega je pronašla pet grama heroina, a u nastavku obrade otkrila je i preprodavača, 45-godišnjeg registriranog ovisnika u čijem je stanu pronašla 20 grama heroina i 425 tableta heptanona.

Policija je danas izvijestila da je 33-godišnjaka uhitila s pet grama heroina u srijedu navečer dok je pokušavao pobjeći od policajaca koji su ga pokušali legitimirati. Droga je pronađena u torbici koju je nosio oko pojasa.

U nastavku kriminalističke obrade otkriveno je da je heroin te večeri kupio u naselju Ljubljanica od 45-godišnjaka koji je sutradan uhićen ispred svog stana. U stanu je pronađeno još 20 grama heroin, skrivenog u otvoru filtera sušilice u WC-u, a u spavaćoj sobi 425 originalno zapakiranih tableta heptanona.

U policiji kažu da je riječ o registriranom ovisniku koji je posljednjih deset godina na heptanonskoj terapiji i dnevno uzima 20 tableta. Utvrđeno je da je za vikende i kada ne bi bilo njegove liječnice dobivao heptanonsku terapiju za nekoliko dana unaprijed. No, kako tablete zbog istovremenog konzumiranja heroina nije uzimao, sumnja se da je dio preprodavao na ilegalnom narko tržištu.

Osumnjičeni 45-godišnjaka do sada se je već bio kazneno prijavljivan zbog posjedovanja i preprodaje droge, a evidentiran je i zbog teških krađa i krađa, te nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih tvari.

U policiji kažu da će ga nakon dovršene obrade privesti istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, dok će protiv 33-godišnjaka kaznenu prijavu zbog posjedovanja droge podnijeti redovnim putem. Identitete dvojice osumnjičenika policija nije otkrila.

Pročitajte više