Zagreb: SDP-ovi zastupnici sa sjednice otišli nazočiti dodjeli stanova

"AKTUALNI sat" današnje sjednice zagrebačke Gradske skupštine održan je bez gradskih zastupnika SDP-a koji su, uz prosvjede oporbenih zastupnika, organizirano otišli u Malešnicu na predaju novim korisnicima sedam gradskih stanova.

Prije izglasavanja skupštinskog dnevnog reda predsjednik Kluba gradskih zastupnika SDP-a Vladimir Velnić, predložio je da se sjednica prekine do 13 sati i da svi zastupnici organizirano autobusima odu na Malešnicu.

Tome se usprotivila oporba ustvrdivši da se radi o SDP-ovoj izlici, a pravi je razlog da se za kasne sate, kad već mediji odu, raspravlja o prijedlogu da se po drugi puta u ovoj godini donese rebalans gradskog proračuna.

Mario Starešinić (HDZ), nazvao je SDP-ov prijedlog političkim pamfletom i letećim cirkusom, poručivši im da se prime konkretna posla.

Sjednica je nakon odlaska SDP-ovih zastupnika nastavljena "aktualnim satom", jer je predsjednica Gradske skupštine Morana Paliković-Gruden utvrdila da postoji kvorum. Jedini nazočan SDP-ov zastupnik Šandor Dembitz tvrdio je pak suprotno i na koncu i on napustio sjednicu.

Kažimir Varda (HB) i Mario Starešinić (HDZ) postavili su pitanje cijene zemlje koju grad plaća investitorima Mamiću i Kordiću u Trnju.

"Ako Grad Mamiću i Kordiću plaća 1280 eura po četvornom metru, sigurno se tu nalazi zlato ili nafta, ili je pak na djelu korupcija", rekao je Starešinić.

Zamjenik gradonačelnice Stipe Tojčić (HNS) odgovorio je da nije riječ o kupnji same zemlje, nego kuća i objekata, i obećao da će se o tome opširno očitovati pismeno.

Zastupnik Zdravko Tomac (HSD) prozvao je Poglavarstvo da još uvijek nije, iako je prošlo šest mjeseci, Skupštini podnijelo izvješće o poduzetim radnjama u provođenju zaključaka Povjerenstva za prenamjenu zelenih površina u građevinsko zemljište.

Sjednica je nastavljena raspravom o prijedlogu rebalansa ovogodišnjeg proračuna.

Pročitajte više