Zagreb: Trojica otela zaposlenicu i pokrali mjenjačnicu

TROJICA nepoznatih muškaraca sinoć su oteli zaposlenicu mjenjačnice trgovačkog centra Metro u Sesvetama, a potom njenim ključem i šifrom alarmnog sustava upali u mjenjačnicu i ukrali oko 50 tisuća kuna, izvijestila je danas policija.

Oteta 26-godišnjakinja nije ozlijeđena, a policija još traga za odbjeglim kriminalcima.

Otmica se dogodila sinoć iza 21 sat kada je djevojka nakon radnog vremena aktivirala alarm i zaključala vrata, te izašla iz trgovačkog centra u kojem se nalazi i mjenjačnica. Na cesti ispred trgovine sustigao ju je automobil s nepoznatim muškarcima maskiranim kapama s prorezima za oči.

Dvojica muškarca su izašla, a jedan od njih je u 26-godišnjakinju uperio pištolj. Ugurali su je na zadnje sjedalo automobila i glavu prekrili kapom, nakon čega su joj oduzeli torbicu i neko vrijeme vozili naokolo. Kada im je predala ključeve ulaznih vrata mjenjačnice i šifru alarma, stavili su je u prtljažnik i nakon nekog vremena pustili na polju u blizini benzinske postaje u Sesvetama.

Razbojnici su se potom vratili do mjenjačnice, otključali ulazna vrata i isključili alarmni sustav te iz blagajne ukrali oko 50 tisuća kuna. Djevojka je nešto prije ponoći uspjela doći do benzinske postaje odakle je nazvala policiju.

Pročitajte više