Zagreb: Uhićeni državljani Srbije i Crne Gore i BiH sa 196 grama heroina

ZAGREBAČKA policija uhitila je jučer 33-godišnjeg državljanina Srbije i Crne Gore albanske narodnosti i 23-godišnjeg državljanina BiH, zbog sumnje u pokušaj preprodaje 196 grama heroina i ilegalno prebacivanje osoba preko državne granice, izvijestila je danas PU zagrebačka.

Slijedom intenzivne kriminalističke obrade, tijekom koje je policija došla do podataka da se te osobe bave preprodajom heroina na zagrebačkom narkotržištu, policija ih je jučer u popodnevnim satima zatekla na tržnici Utrine i kod državljanina Srbije i Crne Gore pronašla vrećicu s 50 grama heroina.

Policija je utvrdila da obojica neprijavljeno borave u stanu u novozagrebačkom naselju Sopotu, u kojemu je policija zatekla četiri državljana Srbije i Crne Gore albanske narodnosti i četiri državljana Albanije, koji ilegalno borave u Hrvatskoj.

Pretragom stana pronađeno je još 146 grama heroina, te jedanaest putovnica (Makedonije, SRJ, Slovačke i UNMIK-a) i četiri osobne iskaznice (Jugoslavije i UNMIK-a). Dokumenti su originali, ali ni jedna ne pripada zatečenim osobama.

Policija je pojasnila da su UNMIK-ove iskaznice dokumenti koje izdaje UN, uglavnom kosovskim Albancima.

Utvrđeno je da su se dvojica osumnjičenika udružila radi preprodaje heroina, te da su se bavili i nezakonitim prebacivanjem osoba preko hrvatske i bosanskohercegovačke granice.

Osobe prokrijumčarene u Hrvatsku skrivali bi u iznajmljenom stanu u Sopotu, te bi ih zatim prebacivali dalje u zapadnoeuropske zemlje, kaže policija.

Obojica su danas oko 14 sati uz kaznenu prijavu privedena istražnom sucu zagrebačkog Županijskog suda, dok su zatečeni ilegalni imigranti privedeni prekršajnom sucu.

Policija nastavlja kriminalističku obradu u cilju utvrđivanja podrijetla pronađene droge, koja na zagrebačkom tržištu vrijedi oko deset tisuća eura.

Pročitajte više