Zagreb: Zbog magle ponovo kasne zrakoplovi

MAGLA je i jutros ponovno otežala promet u zagrebačkoj Zračnoj luci, a očekuje se da će se redovan promet uspostaviti poslije 10 sati.

Zrakoplovi za Zuerich, Frankfurt, Amsterdam, Pariz i London poletjet će s oko dva sata zakašnjenja, rekao je Hini koordinator prometa Zračne luke Zagreb Denis Pandaković.

Zrakoplovi iz Splita, Pule, Zadra, Dubrovnika i Sarajeva koji su u Zračnu luku Zagreb trebali sletjeti oko 8 sati, očekuje se da će sletjeti poslije 10 sati, rekao je Pandaković.

Iz Zračne luke Zagreb jutros su poletjeli jedino oni zrakoplovi koji su noćili u Luci - zrakoplov za Split poletio je u 7,05 sati, za Dubrovnik u 6,50, za Frankfurt u osam sati te za Beč u 9 sati, rekao je Pandaković.

Glavni je razlog teškoća s maglom u zagrebačkoj Zračnoj luci oštećenje sustava za navođenje slijetanja u uvjetima smanjene vidljivosti, koji je izazvao požar u kolovozu.

Zračna luka Zagreb planira do sredine listopada uspostaviti sustav kategorije 3B (za horizontalnu i vertikalnu vidljivost), što bi omogućilo redovno funkcioniranje zračnog prometa i u uvjetima magle.

Pročitajte više