Zagreb: Zbog sudara uhićen jedan od trojice pljačkaša banke

BIJEG trojice pljačkaša, koji su jutros u 9,40 sati opljačkali "Imex banku" u Bednjanskoj ulici, djelomice je omela prometna nesreća koju su doživjeli samo stotinjak metara od opljačkane banke, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Nakon što su se fiatom unom, ukradenim radi pljačke, zabili u automobil na križanju s Plitvičkom ulicom, dvojica pljačkaša uspjela su pobjeći, a trećeg su uhvatili i svladali zaštitari te banke.

Oni su, naime, vidjeli sudar i počeli trčati za pljačkašima, koji s velikom količinom novca, čiju svotu policija nije priopćila, malo prije istrčali iz banke, sjeli u automobil i pobjegli.

Samu pljačku razbojnici su obavili "vrlo profesionalno" - dvojica su puškama zaprijetili službenicama i uzeli novac, a treći je čekao u parkiranom automobilu ispred banke. No, tijekom bijega nisu imali sreće jer su se već na prvom križanju, vjerojatno zbog prevelike brzine, zabili u opel vectru.

Razbojnika koji nije uspio pobjeći zaštitari su zadržali do dolaska policije, koja je, kako kažu, temeljito pregledala cijelo područje, no dvojicu odbjeglih razbojnika još nije pronašla.

Pročitajte više