Zagrebačka gradonačelnica ogorčena oskvrnućem Zida boli

ZAGREBAČKA gradonačelnica Vlasta Pavić u ime svih Zagrepčana i svoje osobno izrazila je danas ogorčenost i prosvjed zbog jučerašnjega divljačkog oskvrnuća Zida boli pripadnika SFORa u Selskoj ulici simbola stradanja hrvatskog naroda i duboke patnje obitelji čiji su najdraži nestali ili poginuli u srpskoj agresiji na Hrvatsku.

Počinitelji toga divljačkog čina očito ne shvaćaju značenje i simboliku spomenika nastala u najtežim vremenima za hrvatski narod i hrvatsku državu, vremenima koja još žive u sjećanju građana i posebno u srcima onih u kojima još tinja nada da će jednom naći svoje očeve, sinove, kćeri..., stoji u priopćenju gradonačelnice Pavić.

´Vjerujem da će policijska istraga dovesti do primjerena kažnjavanja počinitelja´, istaknula je gradonačelnica.

Četvorica alkoholiziranih pripadnika SFOR-a jučer su popodne na tri mjesta srušila i oštetila Zid boli u Selskoj cesti, izvijestila je zagrebačka policija. Zid boli, koji s dvije strane okružuje vojarnu, oštećen je na tri mjesta, na pješačku stazu srušena je 41 cigla s imenima nestalih i poginulih hrvatskih branitelja i civila, od kojih je osam razbijeno, a na dijelu Zida nekoliko je cigla izbijeno, ali ne i srušeno.

Pročitajte više